Astrid Rutten Projects


Twitter
Linkedin


Mijn portfolio


Veel tevreden klanten gingen u al voor! Hieronder een overzicht van een aantal van mijn opdrachtgevers:

Waterschap

De vraag: “Astrid, kun jij een creatieve sessie doen rondom dienstverlening?”

Mijn aanpak: Tijdens een creatieve sessie heb ik samen met een groep adviseurs van het Waterschap de wens rondom dienstverlening in beeld gebracht. Dat heb ik nŠŠst de activiteiten gelegd die al plaatsvonden. Vervolgens heb ik die vergeleken met de eisen die landelijk gesteld werden aan de Waterschappen rondom dienstverlening.

Het resultaat: Het verschil tussen wens en werkelijkheid in beeld gebracht, verschillen en overeenkomsten tussen afdelingen benoemd, stappen geformuleerd voor de komende periode en de noodzaak uitgesproken over het belang van dienstverlening in een publieke organisatie en wat dit betekent voor de missie en visie van het bedrijf.

De feedback: Jolanda, Teamleider DIV: “Ik heb Astrid leren kennen als een sympathieke persoonlijkheid, die zich snel inwerkt in een nieuwe context en spelers snel en goed weet in te schatten. Ze heeft een ruime toolbox, waaruit ze kan putten om creatieve sessies te begeleiden en daar het maximale uit te halen.”


Ministerie

De opdracht: Tijdens de ‘Week van het faciliteren’ bij een ministerie een workshop verzorgd over het gebruik van de (mede door mij ontwikkelde) vergaderwaaier: Eerste Hulp Bij Overleggen (zie www.ynnovate.it).
Met een aantal korte oefeningen heb ik gedurende een lange lunch (anderhalf uur) een groep van 20 deelnemers kennis laten maken met de waaier.

De feedback: Jolande, Auditor, gemeente Rotterdam:
“Met veel plezier samen met Astrid een workshop gegeven bij het Ministerie van BZK over efficiŽnter en leuker vergaderen. Onder de indruk van de prettige manier waarop zij 'voor' de groep staat, de groep prikkelt, inspireert en uitdaagt.”


GGD

De opdracht: De GGD wilde af van het (oeverloze) vergaderen binnen de organisatie en heeft dit probleem ingebracht voor Serious Request 2013. Met behulp van technieken uit het creatieve denken hebben we deze wens in twee dagen vervuld.

De feedback: Bernadette, Sectormanager:
“Ik heb Astrid ontmoet in het kader van Serious Ambtenaar, een initiatief om geld in te zamelen voor Serious Request. Organisaties geven aan het goede doel en krijgen in ruil daarvoor meedenkkracht op een vraag die zij hebben. Ambtenaren zetten zich, in hun vrije tijd, hiervoor twee dagen in!
Ook Astrid deed dat belangeloos en wist met een groep van 14 mensen een innovatief en creatief proces vorm te geven waar de energie van af spatte. Astrid heeft oog voor de mens en het proces, is enthousiast en inspireert nieuwe wegen te zoeken. We hebben in twee dagen een fantastisch resultaat behaald.”

Berna, P&O adviseur:
“In het kader van Serious Ambtenaar in maart 2014 samengewerkt met Astrid aan een adviesvraag van de GGD. Astrid was procesbegeleider. Ik heb haar ervaren als een open, enthousiaste persoon die zowel oog had voor het proces (goed voorbereid, verhelderend, duidelijk, maar zeker ook met humor) als voor de deelnemers en de adviesvrager. Compliment!”


Gemeente

De opdracht: Naar aanleiding van een MTO is er behoefte ontstaan om een groep teamleiders een beter, effectiever, eenduidigere uitstraling en werkwijze te laten ontwikkelen.

Mijn aanpak: In groepsbijeenkomsten, aangevuld met individuele coachingsgesprekken, heb ik samen met de groep rondom ‘resultaat’, ‘organisatie’, ‘omgeving’ en ‘mens’ een gemeenschappelijk beeld geformuleerd van waar een teamleider aan moet voldoen. De uitdagingen die hieruit volgden waren telkens stappen van het proces.

Het resultaat: Een groep teamleiders die wisten waar ze stonden en een duidelijke, zichtbare groei hadden doorgemaakt – zonder daarbij het contact met hun afdelingshoofd en met hun medewerkers te verliezen.

De feedback:
Irshad, teamleider:
“Topwijf die Astrid. Voelt heel goed aan waar het knelt en brengt je spelenderwijs naar een hoger niveau. Astrid haalt het maximale uit je, waar je direct profijt van hebt. Ik heb veel over mijzelf geleerd tijdens een traject om als leidinggevende nog beter te presteren. Dank je wel Astrid!”

Ferry, teamleider:
“Het afgelopen jaar heeft Astrid ons begeleid in het veranderproces binnen de gemeente. Astrid kon daarbij goed inschatten wat de valkuilen en verbeterpunten van het team (en de individuen) waren en op welke wijze de krachten gebundeld konden worden. Daarnaast wist ze door praktische oefeningen en gesprekstechnieken een open en eerlijke sfeer aan tafel te creŽren, waardoor daadwerkelijk resultaten zijn bereikt.

Wai Wah, teamleider:
“Astrid is een zeer prettige coach. Haar open ontwapenende en doelgerichte actieve houding, inhoudelijke parate kennis, haar hoge verplaatsingsvermogen en ervaring met het werken in een publieke omgeving, gaf ons heel snel tijdens de intake het vertrouwen dat zij ons gezamenlijke traject goed zou kunnen begeleiden.

Dit vertrouwen heeft zij ook waargemaakt. Astrid heeft een op maat gesneden traject opgezet voor ons, waarbij de verschillende heidagen altijd goed waren voorbereid. Als de situatie erom vroeg gooide Astrid even gemakkelijk en pro actief het dagprogramma om, om steeds maar het maximale uit de heidagen te blijven halen. Astrid heeft een ontzettende drive en passie voor haar werk. Daarmee weet zij teams hele heidagen te inspireren. Uiteindelijk hebben wij als team en per individu dankzij deze sessies veel van onze doelstellingen bereikt.


Hogeschool

De opdracht: Les geven aan 4e jaars studenten HRM, het vak: Persoonlijk Ondernemerschap

De feedback:
Jessica, 4e jaars HRM student:
“Tijdens mijn HRM-studie heb ik Astrid mee mogen maken als lerares. Haar vernieuwende en interactieve manier van lesgeven heb ik als zeer prettig ervaren. Zoals een klasgenoot recent zei: "Andere leraren kunnen veel van haar leren!" en hier ben ik het zeker mee eens. Ze is ťťn van ons en benadert ons als jonge professionals."

Sharonna, 4e jaars HRM student:

“Tijdens mijn HRM opleiding heb ik les gehad van Astrid. De manier waarop zij de lessen verzorgde en omging met de groep is een groot compliment waard. Door haar manier van lesgeven zijn de studenten meer betrokken en dit maakte de lessen interessanter en leerzamer dan veel van de andere vakken die we hebben gehad tijdens de opleiding."

Marloes, 4e jaars student:
"Tijdens mijn HRM opleiding heb ik Astrid leren kennen als docent op onze school. Haar creatieve en interactieve manier van lesgeven is erg leerzaam. Daarnaast wist zij heel de klas te overtuigen en wist zij haar lesmethode aan onze klas aan te passen. Op deze manier was de betrokkenheid in de klas erg groot."


Ook u ben ik graag van dienst! Neem voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact met me op.

Home
Mijn aanpak
Mijn ervaring
Mijn portfolio
Contact


direct contact? 06-43284671