Cultuur
onderzoeker

dit kan zo maar het “échte” organogram van jouw organisatie zijn 😉

Hoe weet je nu wat de cultuur is van jouw organisatie? Wat is überhaupt  organisatiecultuur? Waar zit cultuur dan? Hoe breng je cultuur in beeld? Moet je de cultuur veranderen van je organisatie?
Wat is jullie totempaal (huh)?

Weet je nog dat je vroeger een vakantie-plakboek bij hield? Daar plakte je allerlei kleine herinneringen in die je vond. Zo ontstond een verhaal van je vakantie.
Bij het onderzoeken van cultuur van een organisatie ga ik óók verhalen verzamelen. Ik ga “rondhangen”, praat met iedereen, werk mee (ook in de nachtdienst), en ga strandjutten: op zoek naar verhalen, groot en klein. En ik verzamel de  “suikerzakjes, schelpen, bloemen, toegangskaartjes, servetjes etc” van de organisatie: oftewel culturele mores.
Met al die verhalen en verzamelingen op zak ga ik de puzzel van cultuur leggen.
Afhankelijk van de opbrengst maak ik een plan van aanpak en praten we over het vervolg.

Nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen? Neem contact met me op!