Deep Democracy

Het proces van Deep Democracy

Bij Deep Democracy gaat het over het toevoegen van de wijsheid van de minderheid aan het meerderheidsbesluit (lees de zin maar twee keer ;-).
Wat doen wij altijd binnen teams? “de meerderheid beslist……, en dát gaan we doen…..” 

Het lastige is dat we dan wel een (mokkende) minderheid hebben die we waarschijnlijk constant bij les moeten halen. Deze minderheid maakt in eerste instantie nog grapjes maar naarmate ze minder gehoord worden, gaan die grapjes over roddelen, vertragen en tegenwerken.

Hoe zou het zijn als we áctief op zoek gaan naar het andere geluid, naar “Harry”? (in plaats van “Harry” direct “weerstand” te noemen…..) Hoe zou het zijn als we aan “Harry” vragen wat hij nu toch ziet als hij zo ondersteboven aan de kabel hangt?
Hoe zou het zijn als we de wijsheid van de minderheid nu eens zouden toevoegen aan het meerderheidsbesluit? Wat heeft de minderheid nodig om wél mee te kunnen gaan met het meerderheidsbesluit? Voel je wat er gebeurt……? Je bent aan het werk met het creëren van draagvlak!! Well done!
Die sabotagelijn gaat er in de toekomst anders uitzien. Ik begeleid jullie als tea en/of binnen de organisatie met het werken met Deep Democracy. Daarnaast gebruik ik Deep Democracy ook in mijn trajecten als teamcoach.

Kijk, daar hangt “Harry”, ondersteboven aan de kabel, wat zou hij zien vanuit dit perspectief?

Wil je een keer ervaren hoe het is om op deze manier een wijs besluit te nemen? Dat kan natuurlijk, hier vind je mijn contactgegevens.